МЕНЮ
КОШНИЦА

Далече от безумната тълпа

Далече от безумната тълпа на супер цена
Далече от безумната тълпа на супер цена
-25 %
Далече от безумната тълпа на супер цена
Далече от безумната тълпа на супер цена
Далече от безумната тълпа
19,90лв
14,99лв

Далече от безумната тълпа – Томас Харди „Далече от безумната тълпа” е най-слънчевият и оптимистичен роман на големия английски класик Томас Харди, който му донася първия бляскав успех в литературната кариера.

Това е една история за любовта, верността и обсебването. В центъра на повествованието е красивата и независима Батшеба Евърдийн, наследница на богато имение в Уедърбъри, която е въвлечена в сложен четириъгълникот взаимоотношения. В нея са влюбени честният и почтен фермер Гейбриъл Оук, усамотеният заможен мистър Болдууд и привлекателният и безразсъден сержант Трой. Всеки от тях сесъревновава за благосклонността на Батшеба, но тя избира един от тях, за да открие, че прибързаният избор и импулсивната любов могат да донесат болка, страдание и страсти, разрушителни за човешкия живот.

Това е първият от „уесекските романи” на автора, чието действие се развива на фона на живописния пасторален пейзаж на Югозападна Англия. Харди притежава тънък усет за миналото и местнияколорит на своя роден край, благодарение на което историята муе пропита от патриархалните обичаи, песни, предания и суеверияна английската провинция, която диша в страниците на тази книга. Пред погледа на читателя неволно се откриват дивни природникартини, викториански сгради и закътани в долините селца, все ощенедокоснати от посегателствата на модерния живот. Всички тези достойнства заедно със стегнатата композиция и увлекателнияразказ превръщат „Далече от безумната тълпа“ в най-английския от големите английски романи.

„Темата е правилна, методът е правилен. Поетът и селянинът,чувственият мъж, меланхоличният съзерцателен мъж – всички те имат своята роля в изграждането на книга, която… трябва да има своето място сред големите английски романи.” – Вирджиния Улф 

ЛИНК КЪМ РЕВЮ НА КНИГАТА

Можете да откриете откъс от книгата в PDF формат малко по-надолу.Данни
Дата на издаване 2021
Автор Томас Харди
Език български
Корица мека
Размери 15x21
Брой страници 404
ISBN 9789546411396