МЕНЮ
КОШНИЦА

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между ПЕРГАМЕНТ ПРЕС ЕООД, наричано по-долу Издателството, от една страна и всеки Потребител на интернет страници и услуги, намиращи се на домейн www.pergamentpress.com.

ПЕРГАМЕНТ ПРЕС ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България с ЕИК 200909424, със седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к.Надежда 3, бл. 302, вход Ж, ап. 159 .

Преди да използвате информационните и търговски услуги, предлагани от уебсайта www.pergamentpress.com, наричан по-долу уебсайта, моля прочетете изцяло публикуваните общи условия. С отварянето на www.pergamentpress.com всеки Потребител автоматично се задължава да спазва условията, описани по-долу.

Съдържание

Съдържанието на уебсайта под форматана текст, изображения или видеоклиповее със защитени авторски права. Всички права са запазени. Забранено е копирането, разпространението, съхраняването на част или цялото съдържание или използването му по какъвто да е начин и под каквато и да е форма без изричното писмено разрешение на Издателството.

Цени на книгите и поръчка

Всички книги в уебсайта са с корични цени. От тази цена Потребителят получава отстъпка, която важи само при поръчка от уебсайта. Тази отстъпка не се отнася за книги, които са в промоция.

*При покупка на книги в промоция, потребителя има право да поръча не повече от три броя от едно заглавие.

* Сайтът е предназначен за продажба само на крайни клиенти. В случай, че се сте търговец или искате да закупите по-голямо количество от нашите заглавия, моля да се свържете с нас на: 0887078125.

Издателството има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена в уебсайта по време на извършване на поръчката.

Плащане

Вариант за плащането е в брой с наложен платеж, както и по банков път или с банкови карти. При наложен платеж, дължимата сума се заплаща на куриер при извършване на доставка на адрес, посочен от Потребителя, или в офис на куриера (Спиди и Eконт).

Дължимата сума е сбор от цената за доставката и общата стойност на поръчаните книги. Всички единични и крайни цени на книгите са в български лева и с включен ДДС.

Доставка

Доставки се извършват на територията на България.

Доставките се извършват с куриерска фирма „Спиди“ и “Еконт” – доставяме до точен адрес или до офиси на „Спиди“ или „Еконт“.

Всяка поръчана книга се изпраща до потребителя в рамките на 2 до 5 работни дни. В случай че доставката се забави повече от гореспоменатия период, стойността на доставката се поема от Издателството.

Изключения прави кампанията „Книжен петък“ и други кампании с 50% отстъпка. Поради големия обем от поръчки в този период удължаваме срока за доставка от 5 до 7 работни дни.

В случай че дадена книга е изчерпана и поръчката не може да бъде изпълнена, Издателството не не носи отговорност, но се ангажира да уведоми Потребителя.

Издателството предоставя бесплатна доставка при сума в потребителската количка на стойност над 50 лева. Безплатната доставка се извършва от куриерска фирма Спиди.

Цена за доставка до офис на Спиди е – 4.50лв.

Цена за доставка до точен адрес със Спиди е – 6.50лв.

Цената за доставка с еконт до офис и адрес се изчислява автоматично при въвеждане на адреса на Потребителя.

Задължения на потребителя

Потребителят е длъжен да предостави вярна и достатъчна информация за изпълнение на направена от него/нея поръчка през www.pergamentpress.com. В случай на предоставени грешни данни от страна на потребителя, в резултат на което поръчаните книги не пристигнат в срок или не бъдат получени от него, Издателството не носи отговорност.

Връщане и замяна на книги

Съгласно чл.50 от ЗЗП, потребителят има право да се откаже закупената от Издателството стока, без да дължи обезщетение или неустойка, с изключение на разходите за връщане на стоката. Срокът за упражняване на право на отказ е 14 дни. 

При наличие на доказани  дефекти – бели страници, липсващи коли, непоследователност на страниците, книгите се заменят, като всички разходи по връщането и заменянето им се покриват от Издателството. В случаите, когато се наблюдават липси и разминаване между поръчаните и доставените книги по вина на Издателството, разходите по връщането и замяната на книгите се покрива от Издателството.

За упражняване право на отказ Потребителят се задължава да се свърже с издателството на следния телефонен номер: 0887078125. Щом се уточнят причините за връщането Издателството се задължава да даде последващи инструкции по връщането на книгите и възстановяването на заплатената сума.

Контакти

Възможностите за връзка с Издателството са публикувани на уебсайта.

Връзки към уебсайтове на трети лица

Уебсайтът може да съдържа връзки към уебсайтове, които са собственост или се оперират от трети страни. Издателството не може да контролира и не носи отговорност за съдържанието, политиките за защита на личната информация или сигурността на такива сайтове.