МЕНЮ
КОШНИЦА

Далече от безумната тълпа

Далече от безумната тълпа на супер цена
Далече от безумната тълпа на супер цена
Далече от безумната тълпа на супер цена
Далече от безумната тълпа на супер цена
Далече от безумната тълпа
19,90лв

Далече от безумната тълпа – Томас Харди „Далече от безумната тълпа” е най-слънчевият и оптимистичен роман на големия английски класик Томас Харди, който му донася първия бляскав успех в литературната кариера.

Това е една история за любовта, верността и обсебването. В центъра на повествованието е красивата и независима Батшеба Евърдийн, наследница на богато имение в Уедърбъри, която е въвлечена в сложен четириъгълникот взаимоотношения. В нея са влюбени честният и почтен фермер Гейбриъл Оук, усамотеният заможен мистър Болдууд и привлекателният и безразсъден сержант Трой. Всеки от тях сесъревновава за благосклонността на Батшеба, но тя избира един от тях, за да открие, че прибързаният избор и импулсивната любов могат да донесат болка, страдание и страсти, разрушителни за човешкия живот.

Това е първият от „уесекските романи” на автора, чието действие се развива на фона на живописния пасторален пейзаж на Югозападна Англия. Харди притежава тънък усет за миналото и местнияколорит на своя роден край, благодарение на което историята муе пропита от патриархалните обичаи, песни, предания и суеверияна английската провинция, която диша в страниците на тази книга. Пред погледа на читателя неволно се откриват дивни природникартини, викториански сгради и закътани в долините селца, все ощенедокоснати от посегателствата на модерния живот. Всички тези достойнства заедно със стегнатата композиция и увлекателнияразказ превръщат „Далече от безумната тълпа“ в най-английския от големите английски романи.

„Темата е правилна, методът е правилен. Поетът и селянинът,чувственият мъж, меланхоличният съзерцателен мъж – всички те имат своята роля в изграждането на книга, която… трябва да има своето място сред големите английски романи.” – Вирджиния Улф 

ЛИНК КЪМ РЕВЮ НА КНИГАТА

Можете да откриете откъс от книгата в PDF формат малко по-надолу.Данни
Дата на издаване 2021
Автор Томас Харди
Език български
Корица мека
Размери 15x21
Брой страници 404
ISBN 9789546411396