МЕНЮ
КОШНИЦА

Дивото Зове

Дивото Зове на супер цена
Дивото Зове на супер цена
Дивото Зове на супер цена
Дивото Зове на супер цена
Дивото Зове
9,95лв

Една незабравима северна одисея Отвлечен от сигурния си дом в Калифорния, хвърлен в борба на живот и смърт в студената арктическа пустош, потомък на санбернар и шотландска овчарка, Бък получава многобройни трудни уроци като куче от впряг. Но най-великият урок научава от последния си господар, Джон Торнтън: за силата на любовта и верността. Но дори когато е до човека, когото обича, Бък чувства един повик в костите си, един копнеж да отговори на своите диви предци, които вият към него от хилядолетията.

През 1903 г. Джек Лондон продава „Дивото зове“ на един издател срещу скромния хонорар от 2000 долара и никога повече не получава нито цент от книгата. Впоследствие тя става истински феномен, отпечатана е в милионни тиражи, преведена е на повече от 50 езика и се превръща в неостаряваща класика, която продължава да печели безбройни читатели по всички краища на света. Причината за това е самата уникалност на този роман. Това е една сурова и почти романтична история, но с дълбоки философски корени, зад които се чувства влиянието на такива колоси на мисълта като Дарвин, Спенсър и Ницше. Така, запленен от неповторимия стил на автора, увлекателното повествование и интелектуалния заряд на книгата, читателят скоро открива, че тук има едно литературно злато, което засенчва всички златни находки на Клондайк. Джек Лондон Джек Лондон е бил скитник, бракониер на стриди, ловец на тюлени, докер, огняр, фабричен работник, военен кореспондент и златотърсач. Но едва когато се насочва към писането, той успява да превърне своя авантюристичен опит във вълнуващи истории, които отдавна са го направили един от най-любимите световни писатели на всички времена.

„Дивото зове“ е на 35-о място в „Стоте най-добри романа“ на GUARDIAN.

„Подхвърленият кокал на едно куче не е милосърдие. Милосърдие е да споделиш кокала с кучето, когато си толкова гладен, колкото е и то.“ ДЖЕК ЛОНДОН

• АМЕРИКАНСКА КЛАСИКА

• НАЙ-ВЕЛИКАТА ИСТОРИЯ ЗА КУЧЕТА

• НАЙ-ДОБРИЯ РОМАН НА ДЖЕК ЛОНДОН

 

Можете да откриете откъс от книгата в PDF формат малко по-надолу.

Данни
Дата на издаване 2020
Автор Джек Лондон
Език български
Размери 13x20
Брой страници 134
ISBN 9789546411303