Автори Архиви - Пергамент Прес

Автори

Наполеон Хил

Наполеон Хил е американски юрист, журналист, лектор и писател, един от пионерите в областта на литературата за самоусъвършенстване и постигане на личен успех. След 20-годишен труд и интервюиране на повече от 500 преуспели личности в началото на ХХ-ти век, той завършва прословутата си книга "Мисли и забогатявай" (Think and Grow Rich), където по задълбочен, но много достъпен начин развива философията на успеха. Бил е съветник за връзки с обществеността на двама американски президенти Удроу Уилсън и Франклин Делано Рузвелт.

Прочети още →

Барбара Ан Кипфър

Барбара Ан Кипфър е автор на повече от 60 книги, лексикограф, археолог, доктор по будистки изследвания и учител по медитация. Живее в Нова Англия, САЩ. Книгата й „14000 неща, за които да бъдеш щастлив” е световен бестселър.

Прочети още →

Айзък Азимов

Айзък Азимов, американски писател и професор по биохимия в Бостънския университет, оставя името си в литературата със своите фантастични произведения и научни и научно-популярни трудове. Считан е за един от тримата големи във фантастичния жанр наред с Робърт Хайнлайн и Артър Кларк. По време на активната си кариера той написва и редактира повече от 500 книги и е пресметнато, че кореспонденцията му включва около 90 000 писма. В творчеството му се открояват поредиците „Галактическа империя” и „Фондацията”, разказът му „Падането на нощта” е обявен за най-великия разказ в историята на научната фантастика от Асоциацията на американските писатели фантасти, а „Краят на...

Прочети още →