трилогията „Трил“

Блог

Холивуд поглежда към трилогията „Трил“

Холивуд поглежда към трилогията „Трил“

Трилогията „Трил“ изглежда е следващата успешна тийнейджърска поредица, към която Холивуд поглежда, пише „Ню Йорк Таймс“. Продуцентската компания Media Rights Capital(MRC)е откупила от 28-годишната писателка АмандаХокинг правата за екранизацията на трилогията. Компанията възнамерява да претвори историята от трите романа – „Подменена“, „Разкъсана“ и „Въздигната“ – в два филма. С написването на сценария вече се е заела Тери Тачел, авторка на сценария на култовия филм „Сектор 9“.

„Аманда е създала толкова свеж уникален и интересен свят, че аз съм твърдо решена да го пренеса на екрана без никакви компромиси“, коментира Тери Тачел пред „Ню Йорк Таймс“.

В личния си блог самата АмандаХокинг споделя, че напълно се доверява на Тери Тачел и според нея тя е най-подходящият сценарист за този филм, защото споделя напълно гледната й точка върху поредицата. Според информацията, с която разполага АмандаХокинг, филмът ще се снима в Канада.

Последниятхит на MRC е „Елизиум“ с Мат Деймън и Джоди Фостър. Режисьор на „Елизиум“ и „Сектор 9“ е Нийл Бломкамп,който е съпруг на Тери Тачел.