Пролетен панаир на книгата 2019 - Пергамент Прес

Блог

Пролетен панаир на книгата 2019

Както обикновено в дните около най-светлия български празник 24 май екипът на „Пергамент Прес” е в трескаво очакване на Пролетния панаир на книгата. За нас винаги е вълнуващо да се срещнем лице в лице с читателите си, да се докоснем до вас, да си поговорим и да ви разкажем за най-новите и по-старите си заглавия. И както обикновено мястото на срещата не се променя – НДК, щанд № 201 на втория етаж, точно срещу ескалатора. Изложението ще се проведе от 28 май до 2 юни.

Особен акцент на този панаир поставяме на първия том от новата ни антология „Шедьоври на американския разказ”, която продължава линията, позната на читателите от „Шедьоври на разказа с неочакван край”. В сборника за представени 36 забележителни творби от 17 американски писатели, които разказват истории за съперничества, убийства, любов, мистерии, отмъщения, откровения, разкаяния, разочарования, подвизи, саможертви, трагични конфликти, комични или неочаквани развръзки.

А онези, които искат да чуят автентичния глас на любимите си писатели и да прочетат любимите си разкази в оригинал, могат да го направят чрез двата тома на „Short Story Masterpieces with a Twist Ending”.  Това са леко променени английски версии на нашите две книги на български език: „Шедьоври на разказа с неочакван край”, т. 1 и т. 2.

Тази пролет за нас ще бъде чест да ви представим и новата книга на Кормак Маккарти „Сънсет Лимитид”. Съвсем в духа на необикновеното творчество на този необикновен писател, той е избрал една необичайна романна форма, за да ни представи две диаметрални гледни точки за битието и света. И както винаги при Маккарти, нищо не е просто черно и бяло.

Историята на англоезичните народи на Уинстън Чърчил е вече в напълно завършен вид, така че на щанда ни ще можете да намерите и четвъртия последен том – „Великите демокрации”.

Ще ви представим и новата си библиотека с книги на английски език „Adapted Books“.  В нея ще откриете класически произведения на любими автори: The Gift of the Magi and Other Stories” от О. Хенри, „To Build a Fire and Other Stories” от Джек Лондон и „The Murders in the Rue Morgue and Other Stories” от Едгар По. Всяка от книгите е адаптирана за читатели със средно и високо ниво на владеене на езика, като напълно са запазени художествените качества на произведенията.

На изложението всички заглавия на „Пергамент Прес“ ще се продават с обичайните панаирни отстъпки.

Пролетният базар на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. и се осъществява с медийното партньорство на Аз чета – AzCheta.com, Radio N-JOY, bTV Radio, Jazz FM 104 MHz, Classic FM, www.actualno.com, Sofia Live, Първите седем, Мама Нинджа, Kafene.bg и Площад Славейков

Очакваме ви!