Маркъс Зюсак

Блог

Чакането свърши… тя идва… bridge of clay

След тринайсетте години очакване след излизането на необикновения бестселър „Крадецът на книги”, Маркъс Зюсак окончателно обяви, че новият му роман „Вridge of Clay” най-сетне е завършен и ще бъде публикуван на английски език през октомври, 2018 г.

https://www.youtube.com/watch?v=VrNdgewb_3A

https://www.instagram.com/p/BgRuABcD284/

Книгата разказва историята на петимата братя Дънбар, които след смъртта на майка си живеят сами в дома си, без правила и без възрастни хора, но с много животни около себе си. И докато момчетата обичат, бият се и се учат да се справят със света на възрастните, те разбират вълнуващата тайна, която се крие зад изчезването на баща им.

В началото на повествованието бащата се завръща и иска момчетата да му помогнат да построи мост в своя имот в пустошта. Единствено Клей се отзовава на молбата му – заради своето семейство, заради миналото си, заради величието, заради греховете си, заради едно чудо…

Пред „Ню Йорк Таймс” писателят споделя, че работи върху „Bridge of Clay“ близо 12-13 години, още отпреди да завърши „Крадецът на книги“. „Мога да пиша тази книга, докато съм жив и пак няма да е такава, каквато си я представям –  казва Зюсак. – Но мисля, че сега тя има правилното сърце и смятам, че веднъж щом разполагаш с това, ти имаш задължението пред себе си да я завършиш, надявайки се, че хората ще я харесат.”