коледния панаир на книгата

Блог

Очакваме ви на коледния панаир на книгата в НДК

Очакваме ви на коледния панаир на книгата в НДК

И тази зимаекипът на „Пергамент Прес“ ще сподели коледния дух с читателите си по време на Софийскиямеждународен панаир на книгата. По традиция неговото 43-тоиздание ще се проведе в Националния дворец на културата от 8 до 13 декември.

Книгите на „Пергамент Прес“ ще можете да намерите на щанд № 201 на втория етаж, точно срещу ескалатора. За нас ще бъде удоволствие да ви запознаем със седемте най-нови заглавия на издателството:

„Далече от безумната тълпа“ – най-слънчевия роман на английския класик Томас Харди.

„Раждането на Британия“ – първата книга от монументалният 4-томен труд на Уинстън Чърчил, посветен на историята на англоезичните народи.

„АЙНЩАЙН: За вселената, човечеството, живота, интелекта и всичко останало“ – сборник, обединяващ цялото мисловно богатство на най-великия учен на ХХ век.

„Леденият замък“, включващ нови 10 от най-изящните разкази на Ф. Скот Фицджералд.

„Мъдростта на Далечния изток“, кн. 8 от поредицата „Бележки от вечността“, която ще ви срещне с духовните проникновения на народите на Тибет, Непал, Лаос, Бирма, Камбоджа, Тайланд, Тайван, Китай, Виетнам, Монголия, Япония, Корея и др.

– „Мъдростта на Ориента“, кн. 9 от „Бележки от вечността“, в която са събрани пословиците и поговорките на страните от Близкия и Средния изток.

„Дхаммапада“– съкровищница от прости и поетични афоризми, представящи непреходната мъдрост на Буда и неговото морално-етично и философско учение.

Всички книги на „Пергамент Прес“ ще се продават на панаира с обичайните коледни отстъпки.

Официалното откриване на изложението ще бъде на 8 декември от 11:00 часа в Централното фоайе на НДК, а работното време е ще бъде от 10:00 до 20:00 часа.

Софийският международен панаир на книгата се осъществява от Асоциация „Българска книга” с партньорството на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2015 г.

Медийни партньори на събитието са: БНТ, в. „Стандарт“, „Аз чета“, „Книголандия“, bTVradio group, ClassicFM, JazzFM, ZRock, Melody, NJoy.

Очакваме ви!