Пергамент Прес
305 прегледа

Чакането свърши… тя идва… bridge of clay

bridge-of-clay-us

След тринайсетте години очакване след излизането на необикновения бестселър „Крадецът на книги”, Маркъс Зюсак окончателно обяви, че новият му роман „Вridge of Clay” най-сетне е завършен и ще бъде публикуван на английски език през октомври, 2018 г.

https://www.youtube.com/watch?v=VrNdgewb_3A

https://www.instagram.com/p/BgRuABcD284/

Книгата разказва историята на петимата братя Дънбар, които след смъртта на майка си живеят сами в дома си, без правила и без възрастни хора, но с много животни около себе си. И докато момчетата обичат, бият се и се учат да се справят със света на възрастните, те разбират вълнуващата тайна, която се крие зад изчезването на баща им.

В началото на повествованието бащата се завръща и иска момчетата да му помогнат да построи мост в своя имот в пустошта. Единствено Клей се отзовава на молбата му – заради своето семейство, заради миналото си, заради величието, заради греховете си, заради едно чудо…

Пред „Ню Йорк Таймс” писателят споделя, че работи върху „Bridge of Clay“ близо 12-13 години, още отпреди да завърши „Крадецът на книги“. „Мога да пиша тази книга, докато съм жив и пак няма да е такава, каквато си я представям –  казва Зюсак. – Но мисля, че сега тя има правилното сърце и смятам, че веднъж щом разполагаш с това, ти имаш задължението пред себе си да я завършиш, надявайки се, че хората ще я харесат.”

ПОДОБНИ

Back to Top